Välkommen till ett nytt boende!

20 september 2009 § 2 kommentarer

Hej, ett meddelande till er som inte bor i huset:

Skulle du vilja bo med ett stort lagskyddat inflytande över ditt boende, utan att behöva ta stora lån, och med tillgång till professionella förvaltare i den utsträckning som de boende bestämmer?

Då ska du intressera dej för vårt projekt med kooperativ hyresrätt i vårt hus på Söder i Stockholm. Själva huset är unikt i sej – det är sanerat på 90-talet, då man bytte stammar och rustade i övrigt, bland annat fräschade man upp de befintliga stora duschrummen, som finns på våningsplanen. VI delar alltså på dessa, vilket gör att hyran inte kan höjas som i typiska moderna hus. På gården har vi hallon, vinbär och smultron att smaska på på sommaren, och till jul klär vi granen på gården. På taket finns solpaneler. 85 smålägenheter finns.

VI har alltså en kooperativ hyresrättsförening i huset, som syftar till att ta över delar av förvaltningen från värden Familjebostäder, för att hålla nere kostnader och utforma boendet mer som vi vill. Kontakter är upprättade, men för att kunna ta över förvaltning enligt lagen krävs 2/3 av de boende, vilket vi inte har ännu.

Det är så att en del stannar bara en kort tid i huset, och har ofta problem med att byta, eftersom många absolut måste ha dusch i lägenheten. Så om du inte räds att bli sedd i morgonrocken (eller vil klä om i duschrummet), och gärna vill vara med på ett spännande pionjärprojekt med boendeinflytande och rimliga hyror, hör av dej till oss!

Projektet är ganska långsiktigt, och just nu väntar vi också ut en bostadsrättsförening som bildats i huset och söker få ett bud på halva huset. Så en anmälan till oss är inte bindande på något sätt, men vi vill gärna pejla intresset.  Du kan bli kömedlem om du är intresserad av föreningen, och får då förtur att flytta hit den dag vi kan etablera ett formellt KHR-samarbete.

hör av dej till  hogabjorken@gmail.com

Annonser

§ 2 svar till Välkommen till ett nytt boende!

 • Harriet Stenis skriver:

  Hej,

  Är intresserad av att ställa mig i kö och därmed stödja ert projekt! Har varit inne på samma idé i Aspudden där jag bor men tyvärr fick bostadsrättsföreningen majoritet och huset är nu ombildat sedan oktober 2009.. Vad händer och hur tänker ni gå vidare?

  Mvh
  Harriet Stenis

 • hogabjorken skriver:

  I efterhand: Vad som hände vet vi ju nu. VI rekommenderar intresserade att försöka själva där man bor, kontakta gärna oss för tips. till hogabjorken@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Välkommen till ett nytt boende!KHR Höga Björken.

Meta

%d bloggare gillar detta: