Nu hänger det på håret

02 mars 2010 § 3 kommentarer

På kvinnodagen kan föreningens öde avgöras. Den konkurrerande bostadsrättsföreningen håller köpstämma, efter att ha fått bud på att dela huset och inköpa hälften av det spännande gamla huset, med sina duschar i farstun, solpaneler på taket och bär på gården. Ska vi med svansen mellan benen behöva dra iväg från vår föreningslokal, plocka ner våra återvinningshyllor och ge upp att verka för en banbrytande ny självförvaltningsform? Nya idéer stöter på problem, och i vårt fall har det varit gott om desamma. Dock torde det stå klart för de flesta i huset att det är vi som stått för självförvaltningssträvandena som synts hittills – och i hela huset. Om du vill supporta oss, passa på att bli stödmedlem eller kömedlem – kontakta hogabjorken@mail.com – vi ser framåt med förtröstan.

Annonser

§ 3 svar till Nu hänger det på håret

 • anders e skriver:

  Uppdatering: Köpstämman blev synbarligen resultatlös. En intressant uppvisning i antidemokrati dock. Konsulten hade medtagit sin polare i firman (medprokurator) till att vara sekreterare, brf-styrelsen var justerare och så drog det igång. Frågor och debatt kring till exempel tilltänkta villkor för husköpet avfärdades med att ”detta är inget öppet forum” och ett upprop vidtog. Massor med fullmakter redovisades. utan att ange fullmaktstagaren, varav en sådan av en utvandrad person som ej var skriven i landet. Sammanräkningen gav en röst över nödvändigt för ett ja men eftersom den ogiltiga fullmakten påpekades så avslutades stämman i ett frågetecken. En ”hurra vi vann”- lapp sattes upp i porten av styrelsen, vi satte en ”om rätt ska vara rätt”- lapp bredvid och talade om läget. De skulle enligt lappen och enligt konsulten lämna in sitt protokoll till Familjebostäder för ev. godkännande men så hade häromdan inte skett… VI har åberopat lagen och bett att få se protokollet en tid nu men än har det inte skett..

 • anders e skriver:

  Uppdatering 2: Efter en dramatisk väntan meddelade en intet anande tjänstekvinna på folkbokföringsenheten den 29 mars att hon godkänt att den utlandsboende två dar efter stämman ”skrivit sej retroaktivt” på lägenheten före stämman, ett märlkigt förfarande, som byggde på uppmaningen i folkbokföringslagen att anmäla flyttning till folkbokföringen inom en vecka. Efter detta hade protokollet lämnats in.

  Detta gick dock inte Familjebostäder och Stockholms Stadshus på, utan underkände bostadsrättsföreningens köpstämma i slutet på april. Protokollet var vi tvungna att rekvirera från Familjebostäder för att få studera i lugn och ro.

 • hogabjorken skriver:

  Så här långt efteråt – det var inte den retroaktiva skrivningen eller att personen inte bodde där som var skälet till underkännandet. Det var att någon annan undertecknat hennes fullmakt, vilket syntes på namnteckningen. Därför godkändes manövern vid nästa stämma, när hon undertecknat fullmakten själv, och där köpet gick igenom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Nu hänger det på håretKHR Höga Björken.

Meta

%d bloggare gillar detta: