Begäran om förhandling med värden

Till Familjebostäder

Förhandlingsframställan angående ombildning till kooperativ hyresrätt enligt hyresmodellen

Hej, Vi är en kooperativ Hyresrättsförening i fastigheterna Stören 15 och 16 på Södermalm i Stockholm, som härmed ber att få förhandla med er om att undersöka möjligheterna att ingå ett samarbete med er enligt Kooperativa hyresrättslagens hyresmodell.

I bilaga beskriver vi vår bakgrund med ett allt närmare samarbete med er sedan 1999, via aktiv gårdgrupp, husförening och KHR..

Vi tycker det vore spännande om ni kunde se detta som ett pilotprojekt inför framtiden, ett komplement till den utveckling av nybyggnad till KHR, som redan är på gång. Vi har som nämns i bilagan kontakt med några kunniga konsulter, som vi gärna såge att ni kunde bidra till att involvera i projektet. Som också Annika Johansson uttryckt till oss skulle ett aktivt stöd från er till denna process kunna ses som ett komplement till det stöd ni ger för att sälja era fastigheter till bostadsrättsföreningar. Ni skulle då aktivt bredda mångfalden ytterligare.

En annan sak, som skulle underlätta vår verksamhet betydligt, vore om ni meddelade vår existens till dem, som handlägger den interna bostadskön, så att folk som är intresserade av projektet kan ta sej hit.

Vi är tacksamma för de positiva förhandsbesked, som lämnats av Annika Johansson och Bosse Sundling i ärendet, och ser fram emot ett möte med er i början på hösten 2008.

Goda hälsningar,

KHR Höga björken

Annonser

§ 2 svar till Begäran om förhandling med värden

  • anders erk skriver:

    Brevet ledde till att vi fick en kontakt med den nye KHR-handläggaren Björn Jacobson. Med honom har vi haft ett möte och ett antal kontakter via brev och mail. I samråd med honom har vi producerat ett formulär för intresseanmälan för KHR-samverkan, som i mitten på november 09 har skrivits på av 40 kontrakt.

  • anders e skriver:

    Efter husdelningen och ”avknoppningen” till brfen finns 16 medlemmar kvar i Stören 16. Familjebostäder talade om att vi kunde fortsätta i den kvarvarande halvan, något som kräver ett omarbetande av stadgar, ny styrelse mm. Vi får se…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: