Efter BRF Stören 15:s utköp

I dec 09, efter styrelsebeslutet i Familjebostäder att godkänna husdelning och Brf-utförsäljning av halva huset, funderade deras ledning på hur delningen skulle gå till, och vilka konsekvenser det skulle få för den kvarvarande halvan, som i utgångsläget blev utan alla gemensamma anläggningar utom källsorteringen på gården. Detta hade man inte tänkt på tidigare.

Annonser

§ 3 svar till Efter BRF Stören 15:s utköp

 • hogabjorken skriver:

  Rapport oktober 2011: Huset har nu alltså delats, alla syniga gemensamma aktiviteter har upphört. Mer om vad som hände kan ses i andra texter. Nu börjar en ny spännande fas. Nu ska den kvarvarande hyresrättshalvan upprättas till ett eget fungerande hus. Hittills har det praktiska baslivet i det delade hörnhuset pågått ungefär som förut, tvättstuga, grovsoprum, källsortering och cykelrum har delats mellan den nya bostadsrättsföreningen och de hyresboende i andra halvan. Alla har också haft tillträde till hela den förut gemensamma gården, varav 90 % ligger på hyresdelens tomt.

  Nu ska alltså banden brytas — att en ny tvättstuga ska byggas är bestämt, men resten var oklart – det visar sej nu att gården ska avdelas med ett staket, varvid brfen blir av med gård så när som på en smal passage. De hyresboende verkar bli av med grovsoprum och cykelrum, men läget är oklart, och det blir en utmaning för Familjebostäder att nu upprätta en god kontakt med sina hyresboende, vars intressen övergavs i brfbildningsprocessen på order från stadshuset. Brfen å sin sida hade för sej att de skulle ha fortsatt tillgång till den förut gemensamma gården i sin helhet, och är besvikna. Detta hade enligt Familjebostäder stått klart tidigare, men hade inte uppfattats av brfens styrelse. Deras konsult hade det dock troligen klart för sej, men hans intresse var att få huset delat och sålt till varje pris.

  Ett förslag till utförande av gården i det nya läget har lagts fram av Familjebostäder, som tar mycket lite hänsyn det gemensamma arbete av de boende , med stöd av värden när det begav sej, som legat bakom nuvarande gård. Fortsättning följer.

 • högabjörken skriver:

  Nu verkar det som om Familjebostäder är klara med gården. Allt som vi anlade med stöd från dem 2001 är nu bortrivet, även den gamla flädern vid staketet som utgjorde ett hyfsat insynskydd för uteplatsen åt det hållet. Odlingar på gården gick bra 2001, men visade sej omöjligt 2012. Glest som ett torg är nu gården, med öppen insyn åt alla håll mot uteplatsen, som knappast utnyttjats alls nu…. när det som en gång var ”vår gård”, nu är ”Familjebostäders gård”. BRF:en lyckades förhandla med Fambo bättre än vi i huset och fick en liten grind i staketet (ska de få ha kvar rätt att nyttja gården, medan vi blivit av med allt i numera deras hus?) och puttade undan sophuset 4 m in på vår halva av gården.

 • hogabjorken skriver:

  2016 är grinden mellan gårdshalvorna borta och en avskärmande rabatt med buskar planterad av Familjebostäder. Ett kuriosum är att hallonhäcken, som man sökte ta bort har återkommit av egen kraft, så lite ätbart finns i alla fall kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: