Till Fastighetsmäklarnämnden – anmälan av konsulten

Till Fastighetsmäklarnämnden 2010-10-28  Box 17174  104 62 Stockholm

Anmälan av Patrick Lindkvist och Borättsbildarna

Härmed anmäler jag Patrick Lindkvist och dennes kommanditbolag Borättsbildarna för att ha brutit mot god mäklarsed och agerat i strid med bostadsrätts- och ekonomiska föreningslagarna vid hantering av en husdelning och ombildning avseende hörnhuset med fastigheterna Stören 15 och Stören 16 i Stockholm.

Som argument bifogas handlingarna från en stämning mot bostadsrättsföreningen Stören 15, där Lindkvist varit ombud, och har varit ledande i processen. På grund av att bostadsrättsföreningen vägrat att till medlemmar lämna ut föreningsprotokoll som behövdes för bevisföringen och i viss mån på grund av ett hot om en märklig motstämning som föreningen svarade med drog de kärande tillbaka stämningen. Undertecknad har varit behjälplig med arbetet kring stämningen och vill åtminstone att agerandet prövas av er.

En sammanfattning betecknad Bosamverkan eller pengar- berättelse om Brf Stören 15 bifogas också.

Till handlingarna finns också en ljud-cd med relevanta utdrag från några stämmor, med lyssningstips till.

Jag är ordförande i Kooperativa Hyresrättsföreningen Höga Björken, som har/hade sitt kontor i den nu ”avknoppade” hushalvan och som nu tvingas ut när nu vårt tioåriga projekt med boendeinflytande med självförvaltning som mål körs över av den oseriöst arbetande bostadsrättsföreningen med Lindkvist i ledningen. Vi i fastigheten på Högbergsgatan drabbas också genom att vi får en osäker framtid vad gäller de gemensamhetsutrymmen vi förlorar vid delningen och någon form av märklig samverkan med brf:en kring den odelbara gården som gör att vi inte kan råda över den som tidigare i självförvaltningsprojektet. Därav mitt intresse i ärendet, utöver att min förening stryps.

Borättsbildarna har orgnr 969728-1278 han verkar också i Habitare, men driver detta separat , tel 08-541 39 379

Hälsningar

Anders Erkéus

Annonser

§ Ett svar till Till Fastighetsmäklarnämnden – anmälan av konsulten

  • Anders Erkéus skriver:

    Denna anmälan föranledde så småningom ingen åtgärd. Vid samtal med handledaren (inspelat) framkom, att han inte hade tagit del av hela materialet, som inspelningarna från stämmor. Han berättade att nämnden numera inte behövde höra dem som anmäler, en ändring som den borgerliga regeringen genomfört vid sitt tillträde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: