Viljeförklaring

Vad vill vi med kooperativa hyresrätten

 • Vi vill ha ett ökat inflytande över våra hem och villkoren för vårt boende, i samverkan med en professionell allmännyttig fastighetsförvaltare som Familjebostäder.
 • Vid eventuell försäljning till annan ägare ska föreningens blockhyresavtal garanteras stå orubbat. Innan sådan försäljning sker, ska föreningen erbjudas förköpsrätt.
 • Vi vill värna om de allmännyttiga bostadsbolagens existens och hyresrättens modernisering

 • Vi vill ha kontroll över hyreskostnaderna i en tid då idéer om nya hyreshöjande principer för hyressättning behandlas i regeringen.
 • Vi vill slå vakt om vårt unika hus, med de gemensamma duschrummen, solpanelerna, gården med sina bär och kryddor mm.
 • Vi vill utveckla ett ekologiskt hållbart boende, och arbeta för att bibehålla och återställda kvaliteter i huset, som gått förlorade.

 • Vi vill utveckla en gemenskap i huset, som kan ge ekonomiska, praktiska och sociala fördelar.
 • Vi vill att alla boende ska kunna bidra med sina förmågor och intressen, i den utsträckning som man önskar, med rätt att också vara passiv medlem.

 • Vi vill börja i liten skala, för att, om det går bra, utvidga de områden vi tar ansvar för

 • Vi vill ha inflyttande till huset som delar ovanstående värderingar, varför vi vill inrätta en egen kö för intresserade, gärna också i samverkan med fastighetsförvaltaren.

Måldokument enligt föreningsstämmor 2 okt 2008 , 1 feb och 31 mars 2010

Annonser

§ Ett svar till Viljeförklaring

 • hogabjorken skriver:

  Doukument från processen:
  Är det någon som har idéer om vad man kan göra i huset om man bildar kooperativ hyresrätt?

  I slutändan hänger förståss allt på vad vi kan komma överens om med Familjebostäder, i ett läge när vårt alternativ framstår som förstahandsalternativet och när vi har tillräcklig samling i huset kring idéerna….

  Det finns en hel del som har varit på tal.. Det vi tror vi skulle tjäna mest på är att ta över ansvaret för gården. Den sköts inte så lysande för tillfället, men drar nog en hel del kostnader enligt avtal som finns. Tar vi över detta ansvar kan vi till vissa delar ta över skötseln, samtidigt som vi kan anlita en bra entreprenör för vissa saker. Väl märk att vi inte behöver kräva obligatoriska insatser av oss som bor, om någon eller några i huset kan och vill ta på sej något som tar bort kostnader för Familjebostäder, så kan dessa få kompensation för jobbet.

  En sak vi talat om är att ta hand om en tom lägenhet till föreningen, som vi skulle kunna ha till olika gemensamma eller enskilda ändamål – t.ex. att förvara saker som vi använder gemensamt, prylbytarrum, datorrum, gästrum för besökare som inte får plats i lägenheten, plats för möten och fester mm mm.

  Många mindre fel som trasiga lampor eller stopp i vasken borde det finnas någon/några i huset som kan fixa billigare än Familjebostäders anlitade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: